Prijava

Hrvatska gospodarska komora nastavlja svoju dugogodišnju nacionalnu akciju, ovoga puta kroz specijalizirani projekt „Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam“, koja će biti održana 20. i 21. travnja 2016. u dvorani Žatika u Poreču. Prošlogodišnja turistička sezona je bila iznimno uspješna prema pokazateljima broja turističkih noćenja i ostvarenog prihoda. Broj noćenja je iznosio 71,6 milijuna što čini povećanje od 7,7% u odnosu na godinu ranije te je ostvaren prihod u iznosu od 8 milijardi eura. Slijedom navedenog, želja nam je na jednom mjestu okupiti i povezati proizvođače domaćih proizvoda i pružatelja usluga s turističkim sektorom, te mu dati značaj kao važnom distribucijskom kanalu za hrvatske proizvode.

U sajamskom ozračju domaći proizvođači predstavit će svoje proizvode i usluge kroz nekoliko tematskih područja definiranih prema potrebama hotela, ugostitelja te ostalih  pružatelja smještaja i drugih usluga u turizmu.

Ciljevi projekta Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam kroz izravno umrežavanje proizvođača i krajnjih kupaca – nuditelja usluga u turizmu kroz izložbu hrvatskih proizvoda u sajamskom ozračju i kroz B2B susrete, identificiranje prepreka i pronalaženje rješenja za bolju suradnju domaćih proizvođača i pružatelja usluga u turizmu kroz panele i prezentacije te educiranje najmlađih naraštaja i građanstva o postojanju kvalitetnih hrvatskih proizvoda:

 • Potaknuti kvalitetniju suradnju i bolji plasman domaćih proizvoda na domaćem tržištu
 • Utjecati na konkurentnost hrvatskoga gospodarstva
 • Utjecati na to da turizam postane nositelj hrvatskog identiteta kroz ponudu hrvatskih proizvoda
 • Čuvati postojeća i otvarati nova radna mjesta
 • Promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati, degustirati, ali i kupiti te poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Ulaz je besplatan.

Pozivamo sve hrvatske proizvođače, pružatelje usluga u turizmu i građane da svojim sudjelovanjem podrže ovu inicijativu.

Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti pomoću obrasca:

  Izlagatelj

   

  Prateće dokumente dostavit ćemo Vam u roku od 20 dana na e-mail adresu iz prijave:

  • Prijavni obrazac za sudjelovanje izlagača na manifestaciji Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam u Poreču, 20. i 21. travnja 2016.
  • Program projekta “Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam” u Poreču, 20. i 21. travnja 2016.
  • Specifikacija veličine štanda i pripadajuće opreme te cijene za izlagače na manifestaciji
  • Ponuda dodatne opreme
  • Izgled tipskih štandova