25. - 26.09.2018.

Zagreb

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na akciju Kupujmo hrvatsko, koja će se održavati u utorak i srijedu, 25. i 26. rujna, od 9 do 19 sati, u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kako bismo zajedno osnažili domaće gospodarstvo, pozivamo vas da nam se pridružite na Trgu bana Josipa Jelačića te svojim sudjelovanjem pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja – promociji domaćih proizvoda vrhunske kvalitete, kao i nositelja znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Osim što boljeg plasmana domaćih proizvoda, na ovaj se način potiče konkurentnost i čuvaju radna mjesta.

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju svog poslovnog subjekta i sve ostalo što je potrebno pribaviti za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti u skladu s posebnim propisima. Ako sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge na toj akciji, obvezni su izdavati fiskalne račune. Sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda te osigurati odgovornu osobu za prodaju.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Napomena:

Prijave će se zaprimati prema redoslijedu prijave, do naznačenog datuma prijave, odnosno isteka raspoloživosti izložbenog prostora.

Komora će i ove, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućiti besplatno sudjelovanje u akciji Kupujmo hrvatsko, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora će u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurati: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje putem weba Kupujmo hrvatsko i profila te akcije na Facebooku. Izlagači koji će sudjelovati na akciji u obvezi su se cijelo vrijeme pridržavati vremena trajanja akcije.

Nečlanice HGK koje žele postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504 kune), dobit će sve beneficije besplatnog izlaganja na klasičnim oblicima akcija Kupujmo hrvatsko za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

Kontakti za sve informacije: 

Tihana Buić, viši stručni suradnik
Sektor za trgovinu
Tel.: +385 1 4561-550
E-mail: tbuic@hgk.hr

Irena Fresl Rendulić, viši stručni suradnik
Komora Zagreb / Odsjek za trgovinu
Tel.: +385 1 460-6816
E-mail: ifresl@hgk.hr