03. - 04.05.2018.

Vukovar

Hrvatska gospodarska komora poziva Vas na akciju „Kupujmo hrvatsko“, koja će se održati u gradu Vukovaru, 3. i  4. svibnja 2018. ( četvrtak i petak) u vremenu od 9.00 do 19.00 sati na lokaciji Trg Republike Hrvatske u Vukovaru.

Slijedom navedenog, uz prezentaciju hrvatskog gospodarstva tijekom akcije “Kupujmo hrvatsko”, grad Vukovar postat će s obzirom na predstavljanje kulturne baštine tijekom Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija pod nazivom “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” i pravo turističko središte s ciljem jačanja položaja tog dijela naše zemlje kao poželjnog turističkog odredišta, čime bi se polučila korist u svim granama gospodarstva u ovoj regiji Republike Hrvatske.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” je promotivno-prodajnog karaktera. Cilj nam je educirati i osvijestiti širu javnost kao i najmlađe naraštaje kroz njihovo uključivanje u sam program o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta te očuvanja postojećih, uz povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstvaSvi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno ishoditi za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti sukladno posebnim propisima. Ukoliko sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge prilikom ove akcije, obvezni su izdavati fiskalne račune. Sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na  mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda i osigurati odgovornu osobu za provedbu prodaje.

Napomena:

Članice Hrvatske gospodarske komore neće participirati u troškovima organizacije ove akcije koja kao i do sada ima promotivno – prodajni karakter. Troškove će u cijelosti za članice snositi HGK. Nečlanice (OPG, obrti i udruge/zadruge) plaćaju kotizaciju u iznosu od 500,00 kn ukoliko nisu tijekom 2017. platili članarinu za HGK.

Ukoliko su nečlanice HGK zainteresirane učlaniti se i postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504,00 kune), dobile bi sve beneficije besplatnog izlaganja na klasičnim oblicima akcija „Kupujmo hrvatsko“ za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti pomoću prijavnog obrasca u privitku.

Kontakti za sve informacije:

Tomislava Ravlić, pomoćnik direktora
Sektor za trgovinu
Tel. + 385 1 4561 -611
E-mail: travlic@hgk.hr

Tihana Buić, viši stručni suradnik
Sektor za trgovinu
Tel. +385 1 4561-550
E-mail: tbuic@hgk.hr

ŽUPANIJSKA KOMORA VUKOVAR
Barbara Didović, stručni referent
Županijska komora Vukovar
Tel.: +385 32 441-155
E-mail: bdidovic@hgk.hr