06. - 07.11.2018.

Hrvatski proizvod za hrvatski turizam

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira specijalizirani projekt Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji će se održati 6. i 7. studenog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Svečanost će otvoriti Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije, a prisutnima će se obratiti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar turizma Gari Cappelli te potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Glavno događanje prvog dana bit će okrugli stol pod nazivom Primarna prehrambena proizvodnja – prilika za hrvatski turizam, a uz analizu potrošnje hrane i pića u sezoni posjetiteljima će biti predstavljen i projekt Digitalna komora kojim HGK želi pridonijeti povećanju korištenja ICT tehnologija u području pružanja e-usluga na razini cijele države.

Drugi dan rezerviran je za upoznavanje poduzetnika s mogućnostima brendiranja njihovih proizvoda znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko na radionici EU bespovratna sredstva za pravo uporabe znakova kvalitete HGK, a održat će se i 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

Komora će za sve izlagače i partnere na ovoj akciji osigurati odaziv najvećih hotelskih lanaca, neovisnih hotela, malih i obiteljskih hotela, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu iz cijele Hrvatske. Akciji će se pridružiti i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali i tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici.

Cilj projekta je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom gospodarskom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te sinergijskim učincima povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.