08. - 09.06.2018.

Rijeka

Hrvatska gospodarska komora poziva Vas na akciju „Kupujmo hrvatsko“, koja će se održati u gradu Rijeci 8. i 9. lipnja 2018. godine (petak i subota) u vremenu od 9.00 do 19.00 sati na lokaciji  Riva Boduli – Rijeka.

Uz prezentaciju hrvatskog gospodarstva, promociju nositelja znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, akcija “Kupujmo hrvatsko“, ove godine u Rijeci akcija HGK održat će se u terminu održavanja tradicionalne međunarodne jedriličarske regate Fiumanke – najveće regate na Jadranu.

S ponosom možemo istaknuti da akcija „Kupujmo hrvatsko“ predstavlja najsnažniji simbol zaštite vlastitih vrijednosti. Promocijom nositelja znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Iz godine u godinu ova manifestacija potiče hrvatske proizvođače na kreativnost, inovativnost i stvaralaštvo te povećava natjecateljski duh usmjeren prema željama i potrebama domaćih potrošača, kao i stvaranje novih proizvoda koji će svojom kvalitetom i prepoznatljivošću konkurirati na zahtjevnim tržištima diljem svijeta.

Akcija KUPUJMO HRVATSKO je promotivno-prodajnog karaktera. Cilj nam je educirati i osvijestiti širu javnost kao i najmlađe naraštaje kroz njihovo uključivanje u sam program o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta te očuvanja postojećih, uz povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno ishoditi za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti sukladno posebnim propisima. Ukoliko sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge prilikom ove akcije, obvezni su izdavati fiskalne račune. Sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na  mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda i osigurati odgovornu osobu za provedbu prodaje.

Napomena:

Članice Hrvatske gospodarske komore neće participirati u troškovima organizacije ove akcije koja kao i do sada ima promotivno – prodajni karakter. Troškove će u cijelosti za članice snositi HGK. Nečlanice (OPG, obrti i udruge/zadruge) plaćaju kotizaciju u iznosu od 500,00 kn ukoliko nisu tijekom 2018. platili članarinu za HGK. Ukoliko su nečlanice HGK zainteresirane učlaniti se i postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504,00 kune), dobile bi sve beneficije besplatnog izlaganja na klasičnim oblicima akcija „Kupujmo hrvatsko“ za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Kontakti za sve informacije:

Tomislava Ravlić, pomoćnica direktora
Sektor za trgovinu
Tel.: + 385 1 4561-611
E-mail: travlic@hgk.hr

Tihana Buić, viši stručni suradnik
Sektor za trgovinu
Tel.: +385 1 4561-550
E-mail: tbuic@hgk.hr

ŽUPANIJSKA KOMORA RIJEKA
Blanka Kalokira, viši stručni suradnik
Tel.: +385 51 209-169 (51169)
E-mail: bkalokira@hgk.hr