26.05.2017.

Split

Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja nacionalnu akciju ”Kupujmo hrvatsko”.  U Splitu će 26. svibnja 2017. godine na Rivi, od 9 do 19 sati, hrvatske tvrtke imati priliku u sklopu akcije ”Kupujmo hrvatsko” izlagati i prodavati svoje proizvode.

Cilj akcije je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta te očuvanja postojećih, uz povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. HGK nastoji kontinuirano promovirati sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-ove te pojedince koji svojim radom, znanjem i kreativnošću doprinose razvoju različitosti gospodarstva, te dati na važnosti odabranim izlagačima čiji se proizvodi i usluge na domaćem tržištu odlikuju vrhunskom kvalitetom kao rezultatom hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Akcija ima promotivno-prodajni karakter, a pridružit će joj se i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali, tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici. Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno ishoditi za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti sukladno posebnim propisima. Ukoliko sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge prilikom ove akcije, obvezni su izdavati fiskalne račune. Sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda te osigurati odgovornu osobu za provedbu prodaje.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Ulaz je besplatan.

Pozivamo sve hrvatske proizvođače  i građane da svojim sudjelovanjem pruže potporu ovoj inicijativi. Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti pomoću obrasca u privitku.

Radujemo se Vašem dolasku!