16. - 17.11.2016.

Zadar

Hrvatska gospodarska komora tijekom 2016. nastavlja svoju dugogodišnju nacionalnu akciju specijaliziranim projektom “Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam”, koji će se održati 16. i 17. studenoga 2016. u sportskoj dvorani Višnjik u Zadru.

Ovogodišnja turistička sezona bila je iznimno uspješna prema pokazateljima broja turističkih dolazaka i noćenja. U prvih devet mjeseci 2016. godine Hrvatsku je posjetilo 15 milijuna turista, a ostvareno je 87 milijuna noćenja. Zadar je izabran kao mjesto održavanja akcije budući da postaje sve značajnija destinacija na turističkoj karti Hrvatske, čemu u prilog ide i osvojena titula Najbolje europske destinacije za 2016. godinu prema izboru portala European Best Destinations.

Hrvatska gospodarska komora će za sve izlagače osigurati odaziv hotelskih lanaca sa zadarskog područja, malih i obiteljskih hotela, hostela, kampova, obiteljskog smještaja, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu. Projekt Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ održat će se paralelno i na istoj lokaciji s trećim Forumom obiteljskog smještajaCilj je Foruma obiteljskog smještaja okupiti i educirati pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te ih vrlo intenzivno umrežiti s proizvođačima i dobavljačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj, a predviđa se do 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske.

Akciji “Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam” pridružit će se i ključni predstavnici iz područja djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali, te tvrtke iz financijskog sektora i drugi ključni dionici. U sklopu prvog dana održat će se gospodarski forum na kojem će sudjelovati panelisti iz svih ključnih resora koji pridonose hrvatskom gospodarstvu.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Ulaz je besplatan.

Pozivamo sve hrvatske proizvođače, pružatelje usluga u turizmu i građane da svojim sudjelovanjem pruže potporu ovoj inicijativi.

Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti pomoću obrasca u privitku.