20.05.2016.

Rijeka

Slika: Ivo Biočina

Hrvatska gospodarska komora nastavlja s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, putem najpoznatije nacionalne akcije “Kupujmo hrvatsko“, u petak, 20. svibnja 2016., na Korzu u Rijeci.

Akcija „Kupujmo hrvatsko“ predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti našega gospodarstva. Promocijom nositelja znakova “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija u posljednjih devetnaest godina odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Također, ona je osnovni poticaj proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta. Uz činjenicu da utječe na svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda, usmjerena je i na promociju hrvatskih proizvođača koji ulažu velik trud, kreativnost i napore u svakodnevnoj borbi s tržišnim izazovima.

U gradu Rijeci hrvatske tvrtke, obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i kućne radinosti imat će priliku izlagati svoje proizvode na za to predviđenom prostoru na Korzu.

Komora će i ove, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućiti besplatno sudjelovanje u akciji „Kupujmo hrvatsko“, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve potencijalne izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora će u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurati: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje na velikom ekranu na Korzu te putem internetske i Facebook stranice „Kupujmo hrvatsko”.

Vjerujući da je danas važnije nego ikada poduprijeti domaće gospodarstvo, pozivamo vas da nam se pridružite na Korzu te svojim sudjelovanjem pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja – promociji i razvoju prosperitetnog i konkurentnog hrvatskoga gospodarstva, na dobrobit društva u cjelini.