14.10.2016.

Osijek

Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja svoju najveću nacionalnu akciju „Kupujmo hrvatsko“. Akcijom se gotovo dva desetljeća promoviraju svi kvalitetni hrvatski proizvodi – a posebno nosioci prestižnih znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“. Projekat Kupujmo hrvatsko započeo je još  1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi, te im se od tada dodjeljuju znakovi „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ a do danas je ovaj projekat dobio razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima, poticanju proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranju novih radnih mjesta. Hrvatska gospodarska komora nastoji dalje promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-ove te pojedince koji svojim radom, znanjem i kreativnošću doprinose razvoju različitosti gospodarstva.

U Osijeku će 14. listopada 2016. godine hrvatske tvrtke na Trgu Ante Starčevića imati priliku izlagati svoje proizvode u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.

Komora će i ove, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućiti besplatno sudjelovanje u akciji „Kupujmo hrvatsko“, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve potencijalne izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora će u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurati: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje putem internetske i Facebook stranice „Kupujmo hrvatsko”.

Kako bismo zajedno osnažili domaće gospodarstvo, pozivamo Vas da nam se pridružite na Trgu Ante Starčevića u Osijeku te svojim sudjelovanjem pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja – promociji i razvoju hrvatskog gospodarstva.

Informacije o Akciji možete dobiti u Županijskoj komori Osijek, Odsjek za trgovinu, Ines Balog, tel. 031223819, 223800, fax. 031213406 ili na email. ibalog@hgk.hr.