25.09.2014.

Zagreb

„Najveći broj tvrtki u povijesti akcije „Kupujmo hrvatsko“, čak 350 njih, koje su danas po promotivnim cijenama ponudile više od dvije tisuće kvalitetnih hrvatskih proizvoda, jasan je pokazatelj da su našim poduzetnicima, ali i građanima, ovakve akcije potrebne i dobrodošle“, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović otvarajući ovogodišnju akciju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Predsjednik HGK ujedno je poručio da promocija hrvatskih ne diskriminira strane proizvode, već nas uči da stvaramo i cijenimo one vlastite. Podupirući domaće proizvođače, istinske heroje današnjice, jačamo hrvatsko gospodarstvo, čuvamo radna mjesta i osiguravamo budućnost naše djece.

Potporu akciji svojim je dolaskom dao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je istaknuo kako su danas svi zaslužili veliki pljesak. „Hrvatska gospodarska komora s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem, hrvatski proizvođači i sve vrijedne ruke koje proizvode kvalitetne domaće proizvode, a bez kojih ove akcije ne bi bilo“, rekao je Bandić.

Hrvatska gospodarska komora nacionalnom akcijom „Kupujmo hrvatsko“ od 1997. godine promovira hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nosioce prestižnih znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“, radi osvješćivanja važnosti kupnje takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Dosadašnja su istraživanja pokazala da 93 posto građana podupire kupnju domaćih proizvoda; njih 75 posto izdvojilo bi nešto više novaca za kupnju hrvatskoga kvalitetnog proizvoda umjesto stranog jednake kvalitete, a gotovo se 90 posto njih slaže da kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatskom gospodarstvu.

Fotografije